Radia uit Marokko maakt een feestelijke tajine met lamsvlees. Hier het recept.
Machels Gekruid (afl.4 - Radia) : Tajine met lamsvlees en pruimen
Ingrediënten :
- Vier stukken lamsvlees
- Olijfolie
- Boter
- Teentje look
- Tomaat
- Ui
- Koriander
- Kruiden:
ras el hanout
zout
gember
saffraan
kurkuma
kaneel
kaneel stokje.
- 100gr droge pruimen
- 100gr droge abrikozen
- orange bloesemwater
- suiker
- Vier verse vijgen
- 150gr amandelen
bereiding
1) Lamsvlees marineren in kruiden, zout, koriander, look en olijfolie.
2) Tajine of pan op het vuur zetten met een scheutje olijfolie.
3) Gemarineerd vlees in de tajine of pan met een beetje boter.
4) Gesneden ui en tomaten toevoegen.
5) Kruiden, zout, stokje kaneel, koriander en een beetje water toevoegen.
6) 20 min op een zachte vuur laten sudderen.
7) Voor de droge pruimen en abrikozen: 5 min laten koken in een zachte karamel. Mengsel van suiker, kaneelpoeder, kaneelstokje en oranjebloesem. Met beetje water op het vuur laten koken.
8) Verse vijgen opwarmen in de siroop.
9) Aan pan met kokend water amandelen toevoegen, pellen en daarna later bakken in olie.
Opdienen in een tajine of in een bord.
Laat het smaken
Radia