Sandra uit Suriname maakt nasi goreng met kip. Hier het recept.
Machels Gekruid (afl.2 - Sandra) : nasi goreng met kip
Ingrediënten (voor 4 personen) :
- 300 gram basmati
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- Selder
- Verse galangawortel (Laos)
- Verse gember
- Ketjap
- Gekruide ketjap zoet
- 2 eieren
- Maïzena 2 el
- Laurierblaadjes
- Lontai (piment)
- Zout
- Zwarte peper
- Nasi kruiden
- Roast red pork/chicken seasoning mix
- 250 g kipfilet
- 4 kippenbouten
- Sojasaus (pikant saus)
- 2 stuk Maggie blokjes
- Gebakken uien
- Kruidnagel
Bereidingswijze:
- Laat de kipfilet in water koken met 2 laurierblaadjes en loentai tot de schuim weg is. Daarna fileren.
- Kippenbouten marineren: neem enkele teentjes knoflook en een beetje Laos. Ook gember, een beetje zwarte peper, 3 el olie, een beetje zout , 3 el roast red pork , 2 el gekruide ketjap. Alles mixen, dan krijg je een marinade om de kippenbouten in te marineren. Laat een half uur rusten. Dan in de oven: 25min op 180 graden.
- Kook de rijst met 2 laurierblaadjes en kruidnagel. Voeg toe: 1 el sojasaus en lontai. Als de rijst klaar is, in een grote schaal laten afkoelen.
- Klop de eieren met maïzena en voeg 4 el water toe. Daarna bakken en de eierkoek versnijden.
- Verhit de olie in de wokpan.
- Snij de prei en de uien. Mix 2 teentje knoflook met laos en gember. Dat mag allemaal in de wokpan.
- Voeg de gefileerde kip toe. Die moet eerst in heel kleine stukjes worden gepulkt.
- Voeg 1/2 kl zwarte peper en 1 kl nasi kruiden toe en laat alles goed bakken.
- Daarna de gesneden prei toevoegen en goed roeren.
- Meng ook de gebakken rijst in de wokpan.
- Aan het einde de gesneden selder en de gebakken uitjes toevoegen.
- Goed roeren tot alles klaars is.
Smakelijk, sweetie swietie. Groetjes Sandra Doekhi.