Habibe uit Turkije maakt heerlijke Turkse ravioli. Hier het recept.
Machels Gekruid (afl.3 - Habibe) : Turkse ravioli
Manti 4 personen
Ingrediënten:
Deeg:
350 gr bloem
1 theelepel zout
1 ei
100ml water
Vulling :
250 gr gehakt
1 ui fijn gesnipperd
1 theelepel gemalen peper
2 theelepels zout
1 theelepel chilipeper
Knoflooksaus:
500 gr yoghurt
3 teentjes knoflook door de pers
1 theelepel zout
Tomaten saus:
100 gr boter
200 gr tomaten puree
Bereidingswijze:
- deeg: meng de ingrediënten, alles kneden tot een stevig en soepele deeg
- vulling: alle ingrediënten mengen met de hand
- knoflooksaus: alle ingrediënten mengen en bewaren in de koelkast
- tomatensaus: boter smelten en mengen met de tomatenpuree
- Het deeg zo dun mogelijk uitrollen. Eerst horizontaal en dan verticaal snijden zodat je vierkantjes van 2cm x 2cm hebt.
- Op elk deeglapje een klein beetje vulling leggen en met je duimen en je wijsvingers naar elkaar duwen zodat je manti gesloten is. Het zal op een kruisje lijken.
- In een grote pan water koken met een eetlepel zout. Manti in het water koken: 10 minuten
- Tomatensaus met de gekookte manti in een pan mengen en dat met ongeveer 300 ml van het kookvocht.
- Serveren met knoflooksaus, sumakkruiden en gehakte platte peterselie.
Afiyet olsun, smakelijk. Habibe.