ilse_van_keer.png

KORT & GOED: Gebakken eendenborst met honingsaus en appel

vrij 24 jul 2020

Chef-kok Ilse Van Keer van restaurant 't Notenhof werkt graag en vaak met honing in haar keuken. In deze aflevering van Kort en Goed deelt ze haar recept om gebakken eendenborst te maken met appel, chips van aardappelen en een honingsausje. Loopt het water je ook al in de mond?

Benodigdheden voor 2 personen:

1 eendenborst

1 appel

2 aardappelen

bruine fond en gevogelte fond

honing

kruiden: curry, paprika, cayenne

 

Bereiding:

Eendenborsten klaarmaken en aanbakken eerst langs de vetkant.

Afwerken in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 8 minuten

Appel pellen, klokhuis eruit,  in 2 snijden en in fijne reepjes snijden. Op plaat leggen en besmeren met een beetje honing. In oven van 180°C 6 minuten eventueel daarna even onder grill

In een pannetje: 2 eetlepels honing doen met een beetje curry, cayennepeper en paprika poeder.

De honing laten opwarmen en blussen met de bruine fond en gevogelte fond. Laten inkoken en eventueel op smaak brengen met beetje zout.

De chips van aardappelen bereiden en frituren en afwerken met een beetje zout

 

Smakelijk!

Ilse van Restaurant 't Notenhof