Deze week tovert chef-kok Noël Neckebroeck van Kasteel Diependael in Elewijt de zomer op ons bord. Hij maakt lekker fijngesneden Belgisch wit-blauw rundsvlees in combinatie met langoustines, zoete aardappel en ananas. Laat het smaken!
KORT & GOED: Fijngesneden wit-blauw rundsvlees met langoustines
Benodigdheden
4 personen
240 gr klein hoofd wit/blauw
4 langoustines 8/15
1 zoete aardappel
60 gr ananas
4 radijzen
2 gr inktvis inkt
10 gr zeekraal of salty vingers
8 ringen
Bewerking
wit/blauw fijn snijden in tartaar – afkruiden en vullen in 8 ringen.
langoustines decorticeren – darmkanaal verwijderen – bakken
zoete aardappel poffen in oven – pellen – mixen en zalfje maken
ananas pocheren in suikersiroop – in reepjes en blokjes snijden
radijzen fijn snijden – marineren in olijfolie en cardomonazijn
zeekraal of salty vingers lichtjes mengen met olijfolie
Afwerking
neem een lepel zoete aardappel zalf, strijk deze open met een paletje
doe een druppel inktvisinkt in het midden en doorstreep
plaats de rundstartaar ernaast
leg de langoustines op de zoete aardappel
vervolgens de ananas errond schikken
werk af met de zeekraal of salty fingers
Smakelijk !
Noël Neckebroeck
Kasteel Diependael
www.kasteeldiependael.be