isa.png

KORT & GOED: Clafoutis van Ribier-druiven

vrij 31 jul 2020

Deze week maakt freelancechef en medewerker bij Ferm Isa Van de Ven een dessert om duimen en vingers bij af te likken: clafoutis met Ribier-druiven uit de Druivenstreek.

Ingrediënten:

400 gram RIBIER druiven

100 gram suiker + extra voor de ovenschaal

2 zakjes vanillesuiker

1kl vanillepoeder of maïzena

Snuifje zout

3 eieren

1 vanillestok

200 ml melk

100 gram bloem (zeven)

30 gram boter

30 gram poedersuiker

 

Bereidingswijze:

Was de druiven niet, snij ze half in en verwijder het pitje. Bestrooi met 1koffielepel puddingpoeder en schud de druiven op.

Vet een ovenschaal royaal in met boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker op, voeg de bloem, snuifje zout, melk, en vanillemerg toe tot je een glad beslag (pannenkoekenbeslag) bekomt.

Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is (hij gaat wat souffleren)

Als hij afkoelt zakt de clafoutis wat in: dit is perfect normaal!

Serveer lauw of op kamertemperatuur met poeder of kaneelsuiker.

Smakelijk!