FP Halle-Gooik op een zucht van de titel

din 9 mei 2017

De buit is nog niet binnen voor Halle-Gooik. Winst tegen Hasselt zou voldoende geweest zijn om de landstitel in de wacht te slepen maar de Pajotten moesten maandagavond in sporthal Alverberg genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Halle-Gooik begon zwak aan de partij waardoor Hasselt snel op voorsprong kwam via Gonzalo Galán Carsí. De thuisgoalie verslikte zich echter in de bal en Leo zette de stand weer op gelijke hoogte.

Na de rust kregen we eenrichtingsvoetbal waarbij Halle-Gooik duidelijk op zoek ging naar de titel. Sababti zorgde voor de ontlading met de 1-2. Maar toen miste Halle-Gooik tot 4 maal toe de 1-3. Adnane draaide intussen de gelijkmaker tegen de touwen. Met nog 1 minuut op de klok week een bal van Dahbi af en kwam Hasselt zelfs 3-2 voor. Met nog 30 seconden op de klok zorgde Leo voor de 3-3 eindstand.

In de stand heeft FP Halle-Gooik nu 8 punten voorsprong op 3 wedstrijden van het einde. Een punt vrijdagavond in De Bres is genoeg voor de titel. (foto's Wim Walravens)