Het is kerstavond, dan is de kans groot dat je later of op dit moment geniet van een feestelijke maaltijd, die je bent gaan afhalen bij een traiteur. Zij beleven nu dan ook de drukste periode in het jaar, wij gingen kijken bij traiteur Delivento in Wolvertem hoe zij de feestdagen tot een goed einde brengen.
Eindejaarsdrukte bij traiteurs: “De werkuren tel ik beter niet”
13 uur geleden
Het is alle hens aan dek bij traiteur Delivento in Wolvertem. Het is druk tijdens de feestdagen. “Kerstmis is één van de drukste periodes van het jaar”, zegt Kiono De Maeseneer van Delivento. “Met Nieuwjaar werken we voor de Superprestige veldrijden in Diegem, daarom hebben we ons vooral toegespitst op het kerstgebeuren. Wij zijn uiteraard goed voorbereid, want alles komt vers toe en moet op korte tijd verwerkt worden. De werkuren? Die tel ik niet want anders zou ik me moeten zorgen beginnen maken.”
Van hapjes tot desserts en van fazant tot kreeft, er zijn hier heel wat feestelijke maaltijden. Toch springt er één uit dit jaar. “Hertenfilet want wild is redelijke in trek. Met een grand veneur-saus is dat heel lekker”, besluit Kiono.