In de keuken van hotelschool Campus Wemmel namen leerlingen van acht Vlaamse hotel- en toerismescholen het onlangs tegen elkaar op voor de AEHT Cornet & Tourism Trophy. Dat is een nationale wedstrijd waarin wordt uitgemaakt wie de beste leerlingen zijn in de categorie keuken, maar ook in de zaal en op vlak van toerisme.
Over de Rand: AEHT-wedstrijd in Campus Wemmel
woe 4 maa 2020
De verschillende teams van chef-koks in spé moesten een amuse van zeekat maken, als voorgerecht rode poonvis en als hoofdgerecht een stuk kalfslende bereiden. Elk jaar wordt de wedstrijd door een andere hotelschool georganiseerd en deze keer was het dus de beurt aan Campus Wemmel.
“Wij vonden het een grote eer om gastheer te mogen zijn van deze wedstrijd op nationaal niveau. We hebben een tiental dagen uitgetrokken om alles voor te bereiden”, zegt Olivier Dumoulin van Campus Wemmel. “Ik ga niet zeggen dat wij willen uitblinken ten opzichte van andere hotelscholen. Maar het is toch wel altijd een beetje spierballenrollen om te laten zien dat wij mogen meedraaien op zo’n evenement.”