croissant.jpeg

Les Ambassadeurs Du Pain gaan op zoek naar beste croissant

vrij 3 nov

Wie zondagochtend lekkere croissants gaat halen, moet eens stilstaan bij het proces dat achter de ontbijtkoek zit, want het is een gouden stiel. Dat wil Les Ambassadeurs Du Pain extra in de kijker zetten. Tot 22 november kunnen beginnende patissiers zich nog inschrijven voor de Golden Croissant. Daarmee wil ondervoorzitter Guido Devillé jongeren vooral warm maken voor het knelpuntberoep van bakker.

Les Ambassadeurs Du Pain wil de stiel van patissier opnieuw in de kijker zetten en het doet dat met de Golden Croissant, een wedstrijd waarbij verschillende patissiers uit het hele land hun croissants kunnen insturen. “Het gewicht moet juist zijn, de smaak moet goed zitten, de croissant moet mooi gebakken zijn. Dan wordt die beoordeeld door een internationale jury. Wij hebben mensen uitgenodigd vanuit Frankrijk van Les Ambassadeurs Du Pain”, zegt Guido Devillé.

Die jury geeft de croissants een score op 100. Wie tussen de 90 en 100 punten behaalt, mag de Golden Croissant in ontvangst nemen. Geen grote geldprijs, dus, het gaat hem vooral om de eer. “En je kan aan je klanten tonen dat je kwaliteitsproducten verkoopt. Dat kan ik niet genoeg benadrukken”, zegt Devillé.

Wie wil meedoen aan de wedstrijd kan zich nog tot 20 november inschrijven. De grote winnaar wordt dan op 22 januari bekendgemaakt in Nossegem.