Ingrediënten:
- 500 g handgepelde garnalen
- 5 smaaktomaten
- 5 eieren
- 2 slaharten
- Citroen
- Olijfolie
- Enkele dikke sneden brood
- Eén citroen
- Verse geklopte mayonaise
- Ketchup
- Whiskey
- 50 ml halfopgeklopte room + 50 ml stevig opgeklopte room
- Cayennepeper
- Peper en zout
Bereiding:
- Pel de garnalen.
- Emondeer de tomaten. Verwijder de zaadjes.
- Versnijd twee tomaten in kwarten.Snijd daarna ieder partje nogmaals in vier gelijke partjes.
- De overige tomaten versnijden in blokjes. Besprenkelen met goede olijfolie, zwarte peper en grof zout.
- Eieren koken. Eén ei zachtgekookt (4’), de overige eieren (10’)
- Eén zachtgekookt ei samen met twee hardgekookte in de blender tot crème draaien. Wat mayonaise, opgeklopte room, cayennepeper, peper en zout toevoegen.
- Overige hardgekookte eitjes in vier partjes snijden.
- Slaharten spoelen.
- Partjes citroen snijden.
- Steek met de ring enkele grote schijven uit het brood. Bak deze in de olijolie en kruid nadien met wat zwarte peper en zout. Halveer.
- Voor de cocktailsaus : 3 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 el halfopgeklopte room, whiskey, cayennepeper, peper en zout mengen.
- Dresseren zoals op de foto
Bekijk hier opnieuw de halve finale!