Wambeek-Ternat haalt eerste overwinning binnen, Pepingen-Halle eerste verlies

zon 10 sep 2023

In de derde nationale van het voetbal speelde Wambeek-Ternat vandaag een eerste thuiswedstrijd tegen Pepingen-Halle. Die wedstrijd bleek een goed begin van het nieuwe seizoen te zijn.

Wambeek-Ternat dwingt eerst enkele kleinere kansen af, maar dan verrast Crauwels doelman Vandervorst van de tegenstanders met een schot vanop zo’n 45 meter. Het staat 1-0 voor de thuisploeg.

De bezoekers proberen te reageren, maar niet veel later wordt Platteau door de defensie geloodst. Wambeek-Ternat staat met 2-0 nog voor de rust op rozen. Pepingen-Halle probeert zich opnieuw in de match te knokken met een paar individuele acties, maar de stand bij de rust blijft wat ze is: 2-0.

In een gelijk opgaande tweede helft diept de thuisploeg de score uit. Kapitein Marchoul maakt er 3-0. De bezoekers milderen de score nog tot 3-1 dankzij een doelpunt van Assalhi. Het wordt ook nog 3-2 maar dat doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.

Zo wint Wambeek Ternat met 3-1 van Pepingen-Halle en is de eerste overwinning een feit. De bezoekers uit Halle verliezen dan weer voor het eerst dit seizoen.