Wambeek-Ternat blijft bovenin meedraaien na zege in Liedekerke

zon 30 jan 2022

In eerste provinciale stond de derby tussen Liedekerke en Wambeek-Ternat de agenda. De bezoekers wonnen met 0-2. Het klimt dankzij de overwinning naar een gedeelde tweede plaats. Samen met Borght-Humbeek volgt het op acht punten van leider Kampenhout.

Promovendus Wambeek- Ternat draait verrassend mee aan de kop van het klassement. Het ambitieuze Liedekerke daarentegen draait een teleurstellend seizoen in de middenmoot van het klassement. Het zijn dan ook de bezoekers uit Ternat die meteen de toon zetten en bepalen wie de baas is. Een defensief zwak Liedekerke wordt compleet gedomineerd  in de eerste helft en mag blij zijn dat het maar rust ingaat met een 0-2 achterstand.

In de tweede helft mist Wambeek-Ternat nog enkele grote kansen, terwijl een onmachtig Liedekerke probeert de schade te beperken.  De ruststand blijft meteen ook meteen de eindstand.  Het sprookje van Wambeek-Ternat blijft duren, de buren uit Liedekerke lijken zich te moeten neerleggen bij een grijs seizoen in de buik van het klassement.