Tweede provincialer Machelen knikkert grote broer Diegem uit Beker van België

din 2 aug 2016

CS Machelen (2e provinciale B) start het seizoen met een stunt. Het knikkert Diegem Sport (3e amateurklasse) uit de Beker van België.

Diegem liep uit tot 0-2, maar Machelen knokte zich terug in de wedstrijd. 2-2 na 90 minuten. Strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen. Het werd Machelen. Grote broer Diegem Sport blijft sportief. Lees maar hoe de club reageert op zijn website.

"Proficiat KCS Machelen!

Bij de loting weet je meteen: tof maar tricky. Niet de wedstrijd van het jaar voor de thuisploeg, maar de wedstrijd van, hoe lang alweer? 45 jaar geleden kreeg Machelen haar laatste bolwassing van de Diegemse buren in een officiële match…

Diegem pakt het aan zoals het hoort, na de de aftrap door wie anders dan burgemeester Jean-Pierre De Groef. Bij het nekvel grijpen, hoog tempo, ruimte zoeken over de flanken, efficiënt. 0-1 binnen de paar minuten, Bastin kopt de ideale voorzet binnen, en nog geen tien minuten later 0-2, een solo van Erdogan afgewerkt in de eerste hoek, voila.

Iedereen die al wat langer meeloopt in het voetbal kent ondertussen de waarheden van deze sport. Een snelle voorsprong is top, maar alweer, tricky. Afmaken dan is de boodschap, onverdoofd slachten of er duikt een nieuwe adder onder het kunstgras op. Het mag niet, het kan niet, maar Diegem viert de teugels, Machelen kruipt langzaam maar zeker in de match en herwint vooral het geloof. Keeper Michiels moet voor het eerst serieus aan de bak maar evengoed krijgt Diegem voor en na de rust een paar kansen om het af te maken.

Na de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd is de match in feite al gespeeld. Met de kleinste voorsprong de laatste vijf minuten ingaan is vragen om moeilijkheden. De late gelijkmaker en de mentale voorsprong in de strafschoppenreeks ontrollen de apotheose voor de thuisploeg. Machelen pakt verdiend revanche op jarenlang reikhalzend opkijken naar grote broer en dus is er maar één reactie op haar plaats: proficiat KCS Machelen en veel succes in de volgende ronde!

Straks gaat het stof weer liggen en nemen beide clubs hun plekje weer in binnen de eigen competities. En spreken we opnieuw af over, pakweg, 45 jaar?" (Diegem Sport)