koningslo_circulatieplan.png

1.000 handtekeningen tegen circulatieplan in Koningslo

maa 21 nov 2022

Apotheker Joost Jappens heeft vanmiddag voor de start van het Vilvoordse schepencollege een petitie met meer dan 1.000 handtekeningen afgegeven tegen het circulatieplan in de Koningslo. “De petitie maakt duidelijk dat hier helemaal geen draagvlak voor bestaat”, maakt Appens duidelijk.

Met een circulatieplan wil de stad Vilvoorde de wijk Koningslo verkeersveiliger maken. Maar de plannen stoten op verzet. Een petitie leverde meer dan 1.000 handtekeningen op. “Ze is getekend door inwoners en handelaars die zwaar getroffen zullen worden door het plan, vooral dan de knips die het stadsbestuur wil invoeren in de Romeinsesteenweg en de Keelstraat”, zegt Joost Jappens. “De meeste handelaars zullen slechter bereikbaarder zijn, het aantal autoverplaatsingen zal allerminst dalen en de Sint-Annalaan zal nog belast worden.”

Ook de communicatie zit de buurt hoog. “Er is een participatieproject geweest, maar dat diende eerder als paraplu dan wel om echt inspraak te geven. Onze opmerkingen zijn op geen enkel moment meegenomen wat tot frustraties leidt”, aldus Jappens. “Veel mensen zijn bovendien niet op de hoogte van de plannen. Er werd gecommuniceerd via een wijkkrantje dat er uitzag als een reclamefolder. Er zijn er die dat krantje zelfs niet hebben ontvangen.”