knipsel_3.png

Alle hens aan dek in verdeelcentrum Delhaize in Zellik

6 jaar geleden

Het zijn bijzonder drukke dagen in het verdeelcentrum van Delhaize in Zellik. Daar zijn dagelijks 600 mensen in de weer om alle etenswaren tijdig in de vele over het land verspreide Delhaize-winkels te krijgen. 

Drukke dagen voor de Kerstman, die vandaag zelfs een handje kwam toesteken in het verdeelcentrum van Delhaize in Zellik. In de dagen voor Kerstmis is het hier ieder jaar overigens een drukte van jewelste. 600 mensen zijn aan de slag in de koelafdeling. Zij proberen zoveel mogelijk verse producten in de rekken van de winkels van Delhaize te krijgen. Dagelijks rijden hier 800 vrachtwagens af en aan!

Uit de ingrediënlijst blijkt dat de Belg trouwt zweert aan klassieke gerechten op het menu voor de feestdagen. "Dat betekent dan in de eerste plaats kalkoen, fondue en gourmet", zegt Roel Dekelver, communicatieverantwoordelijke van Delhaize. "De Belg neemt blijkbaar geen risico aan tafel. Dat komt omdat hij wil dat alle gasten, van klein tot groot, het eten lekker vinden. En het heeft uiteraard te maken met het feit dat de receptuur vertrouwd is."

Wat drank betreft, blijven cava en champagne het goed doen met de feestdagen. Maar opvallend is de opmars van niet-alcoholische dranken zoals de mocktails, met uiteraard de verschillende passende tonics.