eddy_merckx_nieuw.jpg

50.000 broodzakken met portret Eddy Merckx

din 14 jul 2015

'VZW Steunt MS' uit Kapelle-op-den-Bos pakt binnenkort uit met 50.000 broodzakken met een exclusief portret van Eddy Merckx. De levende wielerlegende is immers peter van de organisatie en die laatste wil de 70ste verjaardag van Merckx niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Eddy Merckx staat weer volop in de belangstelling en dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn 70ste verjaardag. Hij kreeg al een eigen standbeeld in zijn thuisgemeente Meise en ook op televisie en radio wordt hij gelauwerd. De meeste bewondering gaat uit naar de sportieve prestaties van 'de beste wielrenner aller tijden', maar in Kapelle-op-den-Bos bewonderen ze Merckx nog voor een andere kwaliteit.

Eddy Merckx aanvaardde er 15 jaar geleden het peterschap van “VZW Steunt MS”, een lokale vereniging die er in slaagt om jaarlijks meer dan 30.000 euro te overhandigen aan MS-patiënten. Sindsdien organiseert de vzw elk jaar een fietstocht met hun bekende peter vanuit Kapelle-op-den-Bos naar het Pajottenland.

Niet alleen Eddy Merckx viert dit jaar een opmerkelijke verjaardag, de vzw zelf wordt ook 20 jaar. De vereniging hoopt voor haar 20 jarig bestaan op een uitzonderlijke opkomst voor hun sportief weekend met Eddy Merckx. Meer dan 20.000 flyers, 1.000 affiches en 50.000 broodzakken zullen een exclusieve foto van Eddy Merckx dragen, ter ondersteuning van dit initiatief.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"32797","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"778","width":"610"}}]]