Eddy 'friet' bakt ze bruin in Belgisch Paviljoen
Hulpkreet uit Belgisch paviljoen
'Onze frieten moeten werkelijk wereldtop zijn, en daarvoor kunnen we best wat hulp gebruiken'. Dat was de noodkreet begin deze maand van Franse koks uit het Belgisch Paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Milaan. Frietjes bakken lukte wel, maar voor grote hoeveelheden topkwaliteit aan duizenden bezoekers afleveren, is niet eenvoudig.
Daarom gingen ze te rade bij het Nationaal Verbond van Belgische Frituristen (Navefri). De koks kregen meteen gehoor én hulp van voorzitter Bernard Lefèvre en bestuurslid Eddy Cooremans uit Merchtem. 'Natuurlijk moeten de frieten in het Belgisch Paviljoen top zijn, want dat is dé plaats om onze Belgische trots aan te prijzen', zegt Eddy Cooremans. Hij is dé frietspecialist in onze regio.
Frieticoon uit Humbeek
Van 1978 tot 2002 baatte hij zijn bekende en geprezen frituur uit in Humbeek, daarna maakte hij van de promotie van onze Belgische trots zijn levensdoel. Zo schonk hij zijn hele collectie oude frietketels, pancartes, en allerhande collectiestukken van frituren aan het frietmuseum in Brugge. Daarnaast hielp hij bij de opstart van de eerste echte Belgische frituur in New York, en nu kreeg hij dus de vraag om een handje toe te steken in Milaan.