Ook de Leeuwse wielertoeristen bereiden een 'konijn met geuze' helemaal in het thema van hun club.
Fietsend konijntje met geuze (Leeuwse wielertoeristen)
zat 20 feb 2021
- Konijn uitbenen (rug) en in 2 snijden + platkloppen (mooie kant is buitenkant)
- Bout van konijn uitbenen en fijn malen als gehakt.
- Aardappelen in Kubus snijden en wortelen/ajuin selder in brunoise snijden
- Vulling voorbereiden:
- Pruimen weken in geuze
- Brood weken in melk
- Gehakt kruiden met pezo + muskaat +ei + gestoofd sjalot
- Rollade maken:
- Alu folie met boter insmeren
- Rug strak oprollen en besmeren met mosterd
- Alu folie dichtplooien en 10 min stomen
- Saus voorbereiden:
- Karkas van rug en vliezen stoven in goede boter
- Wortelen, ajuin, selder toevoegen
- 1 eetlepel tomaat concentrée
- Gedroogde pruimen en kruidentuiltje
- Overgieten met kippenbouillon en geuze
- Boterham met mosterd, laten inkoken
- De saus zeven en bij kruiden, saus afwerken met goede boter.
- Aardappelen in rundsbouillon garen
- Rollade in 4 gelijke stukken snijden en de zijkanten met bloem bedekken
- Witloof in julienne snijden en stoven in geklaarde boter, blussen met geuze bijkruiden en afwerken met honing
- Konijn kleuren ad kant van de bloem in boter
- Aardappelen kleuren in geklaarde boter en afwerken met grof zout
- Bord schikken konijn rollade:
- Op het bedje van witloof 2 konijnen rollade plaatsen
- Pomme fondant ernaast
- Besprenkelen met de saus
- Afwerken met rozemarijn, peterselie
- Bord met rillette schikken:
- Snede zuurdesembrood besmeren met rillette
- Afwerken met augurken, zilveruitjes, tuinkers en gelei van geuze