Ingrediënten (voor 2 personen)
- (500 gram) kalfsvlees
- (300 gram) aardappel
- (150 gram) erwten
- 2 paprika’s: rood, geel
- 2 tomaten
- 1 wortel
- 2 ajuinen
- 3 teentjes Knoflook
- 1/3 chilipeper
- 1 glas water
- Lavash (Armeense brood)
- Zwarte peper , rode peper , zout.
- Verschillende soorten kruiden zoals: basilicum , koriander , lente-uitjes.
Bereiding
Voorbereiding groenten
- Maak alle groenten eerst schoon. Snijd ze nadien in dezelfde grootte.
- Schil dan de aardappelen en snijd ze in lange dunne stukken. Snijd dan alle kruiden en de knoflook in fijne stukjes.
Voorbereiding kalfsvlees
- Snijd de kalfslapjes in dunne stukjes. Verwarm de pan en giet een klein scheutje olie in de pan. Stoof de kalfslapjes tot ze goudbruin zien. Meng ze regelmatig gedurende ongeveer 6 à 7 minuten.
- Bak de aardappeltjes in een aparte pan met een scheutje olie en een snuifje zout gedurende ongeveer 5 à 10 minuten.
- Voeg een scheutje olie in de pan en voeg de gesneden ajuin toe. Nadien voeg je de wortelen, paprika, knoflook, chillipeper en erwten toe. Na 7 à 10 minuten voeg je de kalflapjes bij de groenten. Voeg de tomatensaus toe en giet een glas water over het geheel. Na
- enkele minuten voeg je alle kruiden toe in de pan.
- Meng nu de aardappelen samen met de rest. Na een tijdje zet je het
- vuur uit.
- Zet het deksel op de pan. Na enkele minuten is het klaar en mag je beginnen met smullen.
Wie is Satenik Vardanyan?
Maak kennis met Satenik Vardanyan.