gerecht_maria.png

In Asse Gekruid: Pannenkoeken met mascarponeroom en krieken

zat 27 maa 2021

Maria Bichir (Moldavië) creëert een culinaire toren van pannenkoeken met kersen.

 

 

Ingrediënten (2 personen)

Pannenkoeken

  • 120 g bloem                                    
  • 2 eieren                                           
  • 40 g suiker                                      
  • 2,5 dl melk                                       
  • 1 sl olie                                            

Mascarponeroom

  • 200 g mascarpone
  • 200 g zure room 30/35 % vetgehalte
  • 60 g poedersuiker
  • 1 vanillestok, vanille schrapen
  • 160 g krieken
  • 40 g zwarte chocolade (om te raspen)

Bereiding

  • Maak eerst het pannenkoekenbeslag: doe de eieren (volledig) in een kom, voeg de suiker erbij, mix het geheel
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix nadien het geheel.
  • Voeg de melk geleidelijk toe, en mix
  • Warm de pan op, bak de pannenkoeken
  • Laten ze afkoelen
  • Laat ondertussen de krieken uitlekken
  • Klop de koude room op
  • Klop in een kom de mascarpone met de vanille en het poedersuiker op tot een stevige brei. Voeg nadien de room beetje bij beetje toe.
  • Leg op elke pannenkoek in het midden een rij krieken, rol de pannenkoek op en snij in twee                                
  • Neem een mooie schotel en leg hierop een laagje mascarponeroom.
  • Leg de gerolde pannenkoekenhelften in  piramide vorm op de schotel : 4, 3, 2, 1 (in totaal 10 pannenkoeken), tussen elke laag koeken voeg je mascarponeroom bij  en rasp je vlokjes zwarte  chocolade
  • voeg bosvruchten of een chocoladebloem bij als versiering

 

Chocoladebloem maken  

  • Smelt de witte chocolade.
  • Snijd bakpapier in reepjes.
  • Breng op de reepjes bakpapier gesmolten chocolade aan met een lepel.
  • Bedek de stukjes chocolade met een stuk bakpapier.
  • Snijd de 2 vellen van elkaar, vorm een roosje.
  • Laat ze afkoelen tot ze stevig zijn.

Smakelijk

Wie is Maria Bichir?

Klik hier voor een kennismaking met Maria.