Ingrediënten (2 personen)
Pannenkoeken
- 120 g bloem
- 2 eieren
- 40 g suiker
- 2,5 dl melk
- 1 sl olie
Mascarponeroom
- 200 g mascarpone
- 200 g zure room 30/35 % vetgehalte
- 60 g poedersuiker
- 1 vanillestok, vanille schrapen
- 160 g krieken
- 40 g zwarte chocolade (om te raspen)
Bereiding
- Maak eerst het pannenkoekenbeslag: doe de eieren (volledig) in een kom, voeg de suiker erbij, mix het geheel
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix nadien het geheel.
- Voeg de melk geleidelijk toe, en mix
- Warm de pan op, bak de pannenkoeken
- Laten ze afkoelen
- Laat ondertussen de krieken uitlekken
- Klop de koude room op
- Klop in een kom de mascarpone met de vanille en het poedersuiker op tot een stevige brei. Voeg nadien de room beetje bij beetje toe.
- Leg op elke pannenkoek in het midden een rij krieken, rol de pannenkoek op en snij in twee
- Neem een mooie schotel en leg hierop een laagje mascarponeroom.
- Leg de gerolde pannenkoekenhelften in piramide vorm op de schotel : 4, 3, 2, 1 (in totaal 10 pannenkoeken), tussen elke laag koeken voeg je mascarponeroom bij en rasp je vlokjes zwarte chocolade
- voeg bosvruchten of een chocoladebloem bij als versiering
Chocoladebloem maken
- Smelt de witte chocolade.
- Snijd bakpapier in reepjes.
- Breng op de reepjes bakpapier gesmolten chocolade aan met een lepel.
- Bedek de stukjes chocolade met een stuk bakpapier.
- Snijd de 2 vellen van elkaar, vorm een roosje.
- Laat ze afkoelen tot ze stevig zijn.
Smakelijk
Wie is Maria Bichir?
Klik hier voor een kennismaking met Maria.