Zaventem pakt zwaar bevochten, maar oververdiend punt tegen Bilzerse-Waltwilder

zon 14 jan 2018

In de derde amateurklasse B nam Zaventem het vandaag op tegen Bilzerse-Waltwilder. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd te zijn met een 2-2 gelijkstand tot stand.

Coach Steven Hilaerts debuteert met een piepjonge ploeg, vijf tieners starten in de basis. Eén van hen gaat na een kwartier gruwelijk in de fout, met een doelpunt voor de tegenstanders tot gevolg. Het staat 0-1 voor Bilzerse-Waltwilder.

Zaventem is niet van slag en blijft druk ontwikkelen. Meteen na rust wordt Nzinga Ngimbi foutief neergehaald in de zestien. Et Takny zet de elfmeter om: 1-1. De bezoekers kunnen in de tweede helft één keer echt dreigen, maar scoren wel via die aanval: 1-2. Toch is het nog niet gedaan. Vlak voor het einde maakt Diakhité er nog 2-2 van. Zaventem-trainer Hilaerts pakt bij zijn thuisdebuut een oververdiend punt.