Wambeek-Ternat blijft in de goede flow

maa 28 feb 2022

In de eerste provinciale heeft Wambeek-Ternat met 2-0 gewonnen van Grimbergen. De Ternattenaren blijft daardoor knap bovenin meedraaien. Grimbergen daarentegen heeft dringend punten nodig om de degradatiezone te ontwijken.

Voor Wambeek-Ternat is het al de 10de overwinning in 13 wedstrijden, Grimbergen daarentegen raakt maar moeilijk uit de kelder van het klassement. De krachtverhoudingen zijn ook meteen duidelijk op het veld. De thuisploeg combineert goed en het duurt dan ook niet lang tegen wanneer Wambeek-Ternat op voorsprong komt via Molemans. Voor de rust krijgt Wambeek-Ternat nog enkele kansen, maar de efficiëntie ontbreekt.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Een mak Grimbergen legt de thuisploeg niks in de weg en uiteindelijk kan Wambeek-Ternat zijn voorsprong nog verdubbelen. Het is Nick Marchoul die scoort. Wambeek-Ternat wint met 2-0 en bevestigt het zijn rol als outsider voor de titel. Het staat nu derde en volgt op 5 punten van leider Kampenhout en 2 punten van Borght-Humbeek.