voetbalveldhekelgem.jpg

Ook voetbalclubs kampen met droogteperikelen

don 11 aug 2022

Tot nader order is er nog geen sproeiverbod en dat is een opluchting voor nogal wat voetbalclubs. Zij moeten hun terreinen bevochtigen als ze die nog enigszins bespeelbaar willen houden. Wij gingen eens kijken hoe Eendracht Hekelgem zijn velden in Affligem een beetje groen probeert te houden.

 

Het terrein ligt er al bij al nog vrij goed bij, omdat er dagelijks wordt gesproeid door twee automatische machines. “We doen dat vooral ’s nachts want overdag verdampt 70 procent van wat je sproeit. Sproeien is echt nodig, want als je het een paar dagen niet doet, dan ziet de grasmat binnen de kortste keren zo bruin als wat”, zegt greenkeeper van Eendracht Hekelgem Rik Verhavert.

Op het A-veld kunnen de trainingen en wedstrijden voorlopig doorgaan, maar het B-veld, dat niet wordt besproeid,  is ronduit onbespeelbaar. Daarop groeit alleen nog onkruid. De B-ploeg en de jeugd- en damesploegen moeten nu allemaal op het al overbelaste A-veld spelen. Om al die droogteperiklelen in de toekomst te vermijden, zou een synthetische grasmat misschien een oplossing kunnen zijn. “Maar dat kost natuurlijk een bom geld”, besluit Verhavert.