Halle-Gooik op één zege van nieuwe landstitel

8 jaar geleden

Futsal Project Halle-Gooik is goed op weg om na de Beker van België ook de landstitel te winnen, net als vorig seizoen overigens. Halle-Gooik won vrijdagavond de terugwedstrijd tegen Antwerpen en is nu nog maar één zege verwijderd van een nieuw kampioensfeest.

FP Halle-Gooik ontving Antwerpen vrijdag voor een zesde onderling duel. Drie keer won Halle-Gooik, twee keer Antwerpen. Halle-Gooik begon heel onrustig en moest even naar standvastigheid zoeken. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, stapelden de doelkansen zich op. Net voor de rust opende Sababti de score met een mooie knal. En 20 seconden later legde Leo de 2-0-ruststand vast.

Na de rust  keerden de kansen. El Farousi scoorde snel de 2-1-aansluitingstreffer en niet veel later bracht Antwerpen de stand in evenwicht. Halle-Gooik leek de controle kwijt, tot Sababti de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Rahou deed er nog een schepje bovenop en legde de eindstand vast: 4-2.

FP Halle-Gooik haalt zo 10 op 12 in de play-offs en kan volgende week al kampioen spelen. Als Halle-Gooik wint tegen Charleroi of als Hasselt thuis verliest van Antwerpen, kunnen de Pajotten de champagne bovenhalen.