Grimbergen mist competitiestart

zon 11 sep 2016

In de tweede amateurklasse, dat is de nieuwe naam voor de derde nationale voetbalklasse, heeft Grimbergen met 1-3 verloren van Berchem.

Grimbergen begon nochtans gretig aan de wedstrijd. Berchem was nergens in de eerste helft. Maar anderzijds liet de Grimbergse afwerking een aantal keren te wensen over waardoor het nog steeds 0-0 was aan de rust.

In het begin van de tweede helft kreeg Grimbergen vrij snel een koude douche. De goede voorzet kwam van Kamneng. Van Kruyssen kopte eerst nog op de paal, maar Verstraeten was goed gevolgd en werkte in de rebound binnen. Gevolg: 0-1 voor Berchem.

Echt grote kansen creëerde Grimbergen niet in de tweede helft. In de 83e minuut leek Jelle Van Kruyssen de partij te beslissen: 0-2. Even later kreeg Grimbergen een strafschop omwille van vermeend handspel. Kapitein Ozturk zette het cadeau om in een doelpunt: 1-2. Maar Jelle Van Kruyssen ontnam echter het laatste sprankeltje Grimbergse hoop: 1-3.

In de tweede amateurklasse B speelden ook nog een aantal andere regioploegen hun wedstrijd. Overijse verloor op het veld ven Rupel-Boom met 3-0. Zaventem verloor thuis met 1-2 van Spouwen-Mopertingen. En Londerzeel won met 2-1 van Wijchmaal. In de stand neemt Londerzeel de leiding, Tempo Overijse is 11de, Grimbergen 14de en Zaventem laatste.