Eerste zege van het seizoen voor KVW Zaventem

zon 11 dec 2016

In de tweede amateurklasse van het voetbal heeft KVW Zaventem vanmiddag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Zaventemnaren blikten voor eigen publiek de voorlaatste in de stand in met 4-2.

De bezoekers beginnen sterk aan de wedstrijd en openen na 6 minuten al de score. Maar de goal brengt de thuisploeg niet van slag. Een lage voorzet schiet door tot bij Daoudi. Die trapt en Diakhite verlengt in doel: 1-1. Dat is meteen ook de ruststand.

In de tweede helft lijkt het alsof Zaventem voelt dat de tegenstander te pakken is. Mbenti zet zich goed door, Maluka werkt simpel af: 2-1. Als Mbenti even later een knappe voorzet van Nerinckx binnenwekt, is de vreugde bij de thuisploeg en het publiek groot.

Maar dan maakt Mathe-Luvago een fout, die Bekir zwaar afstraft. Hades sluipt weer dchterbij: 3-2. Bijna ziet de thuisploeg de dubbele voorsprong in rook opgaan wanneer Meeuws mag aanleggen op vrije trap. De middenvelder krult maar net naast.

Toch is het de thuisploeg die uiteindelijk nog eens mag juichen. Maluka gebruikt z'n snelheid en schuift de 4-2 onder doelman Gijbels binnen. Met z'n 2e van de namiddag bezorgt de spits Zaventem zijn eerste zege van het seizoen.