Doelpunten van Detruyer en Ampoorter volstaan niet om door te stoten

din 25 jul 2023

De jonge Red Flames zijn uitgeschakeld op het EK U19 in eigen land. In de derde en laatste wedstrijd in de groepsfase speelde het 3-3 gelijk tegen Oostenrijk. Doelpunten van Marie Detruyer uit Dilbeek en Valesca Ampoorter uit Asse volstaan niet om door te stoten.

Na twee nederlagen tegen Nederland en Duitsland moesten de jonge Red Flames met minstens vijf doelpunten verschil winnen tegen Oostenrijk. De jonge Flames kwamen dan ook stevig uit de startblokken, maar het was Oostenrijk die via Rukavina op voorsprong kwam. Na de rust zette Lore Jacobs de bordjes gelijk, maar drie minuten later kwam Oostenrijk opnieuw op voorsprong. Natter zette een strafschop feilloos om.

“Niets aan de hand”, dacht Ampoorter. De middenveldster uit Asse kreeg de bal voor de voeten en twijfelde niet. Met een geweldig afstandsschot bracht ze de Flames op gelijke hoogte: 2-2. Op het uur bracht Mädl Oostenrijk opnieuw voor na geblunder in de Belgische verdediging. Amper een minuut later kopte aanvoerder Marie Detruyer uit Dilbeek haar ploeg opnieuw op gelijke hoogte.

België kreeg nog enkele goede kansen, maar het bleef 3-3. De jonge Red Flames eindigen de groepsfase met een 1 op 9 en verlaten het EK in eigen land als laatste in hun groep.