In Londerzeel kant de actiegroep 'Zwembad' zich tegen de renovatie van de sportsite en het zwembad in de Lijsterstraat. Ze dienden een petitie en bezwaarschriften in tegen de milieuvergunning. "Jammer en vooral onterecht", vindt schepen Gerda Verhulst (N-VA).
Buurtbewoners dienen bezwaar in tegen milieuvergunning zwembad Londerzeel
"Wij worden te weinig gehoord in dit dossier", klaagt Luc Peeters namens de actiegroep 'Zwembad'. "Het college van burgemeester en schepenen heeft niet de moeite gedaan om op een aangetekend schrijven van april te reageren. Daarom besloot de actiegroep om onze petitie uit te breiden tot een groter deel van de wijk rond het zwembad. Ondanks het feit dat velen met vakantie waren, konden nog altijd 186 woningen worden bevraagd” aldus Peeters.
De actiegroep vindt het project te groot, vreest meer verkeer in de buurt, vindt het project te duur en vreest ook dat heel wat groen moet sneuvelen. “Bovendien zullen het zwembad en de twee sporthallen 85% sporters aantrekken van buiten de gemeente. We dienden een bezwaarschrift in tegen de milieuvergunning bij de provincie Vlaams-Brabant en we zullen onderzoeken welke bijkomende juridische stappen we kunnen nemen", besluit Peeters.
Schepen van Sport Gerda Verhulst (N-VA) betreurt de houding van de actiegroep. Een mobiliteitsonderzoek weerlegt volgens haar de kritiek van de actiegroep en er zal ook geen groen verdwijnen. "Na zoveel jaren stilstand en ruzie over de renovatieplannen van het zwembad, zijn we er nu in geslaagd om een realistisch project uit te werken met Sportoase. Die groep heeft succesvolle projecten in heel wat steden en gemeenten. Het zwembad kost Londerzeel vandaag 1,4 miljoen euro per jaar. Na de vernieuwing van de sporthal, zwembad en bouw van een bijkomende sporthal kost het ons 1.040.000 euro per jaar”, aldus schepen Verhulst.