Afgelopen weekend was het derde weekend van de Maand van de Lambiek van Toerisme Vlaams-Brabant. Thema dit keer was culinair genieten. Dat gebeurde met overvloed in brouwerij-café Den Herberg in Buizingen bij Halle.
Maand van de Lambiek: Den Herberg kookt met lambiek en geuze
Tijdens de Maand van de Lambiek valt er vijf weekends lang vanalles te beleven in en rond de verschillende lambiekbrouwerijen en -stekerijen. In Brouwerij Café Den Herberg in Buizingen pakten ze uit met iets nieuws. Chef-kok Tom Van Der Mynsbrugge maakte verrassende gerechten met de Lambiek en Geuze die ter plaatse gebrouwd wordt. “De tijd dat bier alleen voor stoofpotjes gebruikt werd, is voorbij. Je kan bier in koude en warme gerechten gebruiken, maar ook bij desserts. Een souflee, een tiramisu met bier, noem maar op”, zegt Van Der Mynsbrugge.
Meer dan 180 ingeschreven fijnproevers konden genieten van drie gerechten die met bier bereid werden: osso bucco, kip en veggie halloumi. Als dessert stond er ook een Brusselse wafel met lambiekbier op het menu.