Wie zwemt in Sportoase Hallebad, hoorde al van de tariefaanpassingen. Sportoase besliste om de prijzen te verhogen om de stijgende operationele kosten te dekken, maar dat was niet naar de zin van het stadsbestuur en dus schroeft Sportoase de verhogingen deels terug. "Het Hallebad moet eerlijk en toegankelijk blijven", zegt schepen van Sport Pieter Busselot.
![](/sites/default/files/styles/article_full_xs/public/3642_62571_zwembad_halle14.jpg.webp?itok=eDdmuv6J)
Stad Halle schroeft geplande prijsverhogingen Hallebad terug: “Zwemmen moet eerlijk en toegankelijk blijven”
Sportoase verwijst naar de gestegen kosten van energie, water, onderhoud en personeel als reden voor de tariefverhoging. “We waren niet op de hoogte van de plannen en vroegen Sportoase om een oplossing die voor de Halse bezoekers van Hallebad redelijker is”, klinkt het bij schepen van Sport Pieter Busselot. “We blijven in gesprek om ervoor te zorgen dat de tarieven eerlijk en toegankelijk blijven voor alle Hallenaren. De nieuwe tarieven gaan binnenkort van kracht, maar de stad blijft waken over de betaalbaarheid van sport- en zwemfaciliteiten.”
Na overleg met de stad Halle past Sportoase de tarieven nu aan. "Het is niet zo dat we eenzijdig de prijzen hebben verhoogd", benadrukt Michaël Schouwaerts van Sportoase. "Er zijn twee gesprekken geweest. Tijdens het eerste maakte de stad een aantal opmerkingen. Daarop is beslist om de prijsverhoging voor inwoners uit Halle te verlagen van 80 naar 30 eurocent. Een zwembeurt kost nu 4,10 euro. Voor niet-inwoners vanaf 12 jaar blijft de prijsstijging behouden. Een maand abonnement kost nu 9,60 euro."
Verder komt er een nieuwe beurtenkaart voor sportzwemmers, waardoor sporten in het zwembad laagdrempelig blijft. “Er komt ook een compensatie voor bestaande abonnees. Houders van een beurtenkaart krijgen twee extra beurten en lopende abonnementen worden met een week verlengd.De tarieven voor scholen en clubs blijven tot slot ongewijzigd", besluit Busselot.