Bekende kok Albert Verdeyen kookt voor bewoners Sint-Augustinus in Halle: “Een leuke job” De bekende tv-kok Albert Verdeyen kookt de komende weken voor de inwoners van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle. Hij vervangt er de vaste chef-kok. “Het is een hele eer om beroep te kunnen doen op zijn grote kennis en kunde”, zegt Elke De Cuyper, algemeen directeur van Sint-Augustinus.
Bekende kok Albert Verdeyen kookt voor bewoners Sint-Augustinus in Halle: “Een leuke job”
Albert Verdeyen is bekend van kookprogramma’s en -boeken, gastronomische wandelingen, kooklessen, culinaire reizen en uiteraard ook zijn sappige Brusselse dialect. Verdeyen woont sinds enkele jaren in Halle en heeft voor de komende weken werk vlakbij huis gevonden. “Tijdens de drie weken vakantie van onze eigen vaste chef komt Albert vol overgave in Sint-Augustinus koken”, zegt Elke De Cuyper, algemeen directeur van het Halse woonzorgcentrum. “Dagelijks is dit goed voor 140 overheerlijke lunches. Het is een hele eer voor ons om een beroep te kunnen doen op zijn grote kennis en kunde.”
Albert zag de uitdaging meteen zitten. "Ik was nieuwsgierig, dus heb toegehapt toen ik hoorde dat het woonzorgcentrum een kok zocht", zegt de bekende kok. "Ik vind het een leuke afwisseling. Ik werk met sterrenchefs, doe evenementen, maar ook met de mensen in de keuken van Sint-Augustinus. Iedereen is voor mij hetzelfde. Zo blijf ik met de voeten op de grond. Ik ben misschien een Brusselaar en een dikkenek, maar mijn voeten blijven altijd op de grond."
Het was voor Albert wel een aanpassing. "Je moet een klik maken omdat je met andere producten en bereidingen werkt. Je hebt mensen die geen zout mogen eten of mensen waarvan hun eten gemalen moet worden. Het is een totaal andere manier van koken, maar ik was er snel mee weg”, zegt Albert.