Alle hens aan dek bij traiteurs

woe 31 dec 2014
Vanavond vieren we oudejaar, en dat gebeurt bij heel veel gezinnen gewoon thuis. Dat betekent ook dat traiteurzaken dezer dagen de handen vol hebben om alles tijdig te kunnen leveren. Onze reporter ging in de potten kijken bij een traiteur in Wolvertem.
 

Op de laatste dag van het jaar is het alle hens aan dek bij traiteur Kiono Delivento in Wolvertem. Net zoals kerst is 31 december een piekmoment voor traiteurszaken. 'Voor ons is het een zeer drukke periode aangezien de mensen zeer veel bestellingen plaatsen en die moeten op korte tijd allemaal gerealiseerd worden,' zegt zaakvoerder Kiono De Maeseneer.  
 
De crisis laat zich hier niet meteen voelen. Mensen willen met eindejaar lekker eten, en dat mag iets kosten. Al wordt de overgang van oud naar nieuw de laatste jaren wel vaker thuis gevierd. Violgens De Maeseneer hebben de controles dat in de hand gewerkt. 'Voor ons is dat natuurlijk goed. Maar ook de mensen vinden het gezellig om thuis te zitten. Eigenlijk halen ze het restaurant naar huis.'
 
De topper dit jaar is kreeft, maar ook de carpacio van Holstein is heel populair. En wild blijft een klassieker op oudejaar. 'Wild is zeker een bestseller: de klassieke fazant 'fine champagne', dat is een zeer zachte saus met wat cognac in. Je voelt dat mensen hiervoor open staan dit jaar.'