traiteur_hof_ter_imde.jpeg

Afhaalmaaltijden of zaalbediening: elke horecazaak doet het op zijn manier

vrij 31 dec 2021

Vanavond vieren velen de overgang van Oud naar Nieuw. Veel mensen doen dat thuis, in kleine kring, met familie of vrienden, met een afhaalmaaltijd. Want veel keus is er niet, een heleboel restaurants doen vanavond namelijk de deuren dicht. Al zijn er uitzonderingen.

 

De keuken van restaurant Hof ter Imdein Meise draaide vanmorgen vroeg al op volle toeren. De chefs maken er zo’n 200 afhaalmaaltijden klaar voor mensen die Oudjaar vanavond gezellig thuis willen vieren. Want vandaag ontvangen ze hier geen gasten, zegt chef Erik Denayer: “We hebben dat besluit genomen, omdat we om 23 uur al zouden moeten sluiten. Da’s toch wat raar om dan de overgang van Oud naar Nieuw te vieren.”

In restaurant Alsput in Halle trekken ze zich daar echt niks van aan. “Wij beginnen gewoon vroeger, al om 16 uur,” zegt Mieke De Baerdemaeker. “We zijn bovendien gaan kijken waar men al vroeger Nieuwjaar viert. Da’s het geval in Dubai, wij tellen mee af met hen, al om 21 uur.”

Een verslag zie je in ons nieuws.