Rode De Hoek stoomt door: 0-4 op het veld van Borght-Humbeek

zon 30 sep 2018

In de eerste provinciale van het voetbal kreeg Borght-Humbeek, voor dit weekend tiende in de stand, leider Rode-De Hoek op bezoek. Rode De Hoek werd vorig seizoen kampioen in tweede provinciale en doet het als promovendus dus bijzonder goed. Ook vandaag was Rode-De Hoek te sterk voor de thuisploeg. Het won met 0-4.

Leider Rode begint furieus aan de partij, in de eerste minuut  krijgt het een vrije trap net buiten de zestien meter. De Ridder krijgt de bal over de muur, maar doelman Lievens is attent.

Tien minuten later is het wel prijs. Mosselmans gaat zijn lijn af en vindt De Ridder, die kopt staalhard via de paal binnen. 0-1 voor Rode De Hoek. Rode gaat op zoek naar een tweede goal. De doorgebroken Makiese wordt neergehaald net buiten de grote rechthoek, Scheerens schildert de bal knap in de winkelhaak. Rode De Hoek verdubbelt zijn voorsprong.

Op het einde van de eerste helft krijgt Borght-Humbeek een eerste bal tussen de palen. Na geharrewar voor doel kan Hendrickx  koppen, doelman Peeters redt met een knappe reflex .

Borght -Humbeek komt scherper uit de kleedkamer en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer, maar komt niet tot scoren. Rode schiet wakker en neemt het heft opnieuw in handen en loopt uit tot 0-3.

Drie minuten later geeft Rode, Borght-Humbeek de doodsteek. Samutondo wordt foutief gestopt in de grote rechthoek en de scheidsrechter legt de bal terecht op de stip. Uitblinker De Ridder trapt de penalty feilloos binnen en maakt zo zijn tweede treffer van de namiddag.

Borght-Humbeek scoort in het slot van de partij bijna de eerredder maar de poging spat uiteen tegen de lat en ook Shehu mist de rebound. Rode De Hoek blijft vriend en vijand verbazen terwijl Borght-Humbeek nog steeds wacht op zijn eerste thuisoverwinning.