krieken.png

Proeverij moet ontwikkeling struikvariant Schaarbeekse kriek helpen

din 9 apr 2019

Bij Brouwerij Boon in Lembeek, bij Halle, wordt vandaag een bierproeverij georganiseerd. De resultaten van de proeverij moet het Proefcentrum Pamel helpen om een rendabele struikvariant van de Schaarbeekse kriekelaar te ontwikkelen.

De bierproeverij wordt georganiseerd de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren en de provincie Vlaams-Brabant. Afgelopen jaar oogstte het Proefcentrum Pamel op meer dan 20 locaties Schaarbeekse krieken. Brouwerij Boon testte ze deze winter in de bereiding van kriekbier.

“Met deze proeverij willen we de verschillende oorsprongen van Schaarbeekse kriek beoordelen. Hiermee zal ons Proefcentrum Pamel het onderzoek naar een rendabele struik variant voortzetten,” zegt gedeputeerde Monique Swinnen. De struikvariant moet een alternatief zijn voor de arbeidsintensieve kriekenpluk. Het streekproduct geeft de unieke smaak aan tal van ambachtelijke lambiekbieren.