Tom Heyvaert

Lijsttrekker Tom Heyvaert (LB+)

maa 30 sep

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen leggen we ons oor te luisteren bij elke lijsttrekker. Waar staan zij voor? Welke ambitie hebben ze in hun gemeente? En wat moet prioritair worden aangepakt?

Tom Heyvaert (51) stapte in 2018 de arena van de lokale politiek binnen. Sinds september 2021 is hij schepen van Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening en Feestelijkheden. Op 13 oktober trekt hij de lijst van LB+.

Vanwaar komt je ambitie om de lokale lijst te trekken?

“Mijn ambitie om de lijst te trekken komt voort uit een diepgewortelde betrokkenheid bij de gemeenschap van Meise. Als actief lid en voormalig leider bij lokale organisaties, zoals de Scouts en Chiro, en als medeoprichter van de vzw Meise Boven, heb ik altijd gewerkt aan het verbeteren van onze gemeente. Deze rol biedt mij de kans om op grotere schaal een positieve invloed te hebben.”

Waar staat je lijst voor?

“Onze lijst staat voor transparantie, gemeenschapszin en duurzaamheid. We zetten ons in voor de ontwikkeling van leefbare dorpskernen, ondersteuning van lokale economieën en het bevorderen van groene en toegankelijke publieke ruimtes.”

Waarom moeten burgers op 13 oktober, hoewel het niet verplicht is, toch gaan stemmen?

“Stemmen is een krachtig middel om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen op de lokale besluitvorming. Elke stem telt bij het vormgeven van de toekomst van onze gemeente. Het is essentieel dat iedereen gebruik maakt van het stemrecht om ervoor te zorgen dat hun belangen en visies worden vertegenwoordigd.”

Wat zijn de pluspunten van het huidige beleid?

“Het huidige beleid wordt gekenmerkt door een langetermijnvisie die duidelijk naar voren komt in de strategische aanpassingen van onze ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP’s) en het versterken van het Bindend Sociaal Objectief voor een evenwichtige sociale huisvesting. We richten ons ook op duurzame gemeenteprojecten en continue verbeteringen die Meise ook voor toekomstige generaties leefbaar houden, met bijzondere aandacht voor infrastructuur en de uitbreiding van publieke diensten.”

Wat zijn de minpunten van het huidige beleid?

“Hoewel er vooruitgang is geboekt, blijven er uitdagingen. Zo is het noodzakelijk om de communicatie tussen de gemeente en haar inwoners te verbeteren.”

Wat moet het nieuwe gemeentebestuur eerst aanpakken?

“Het nieuwe bestuur moet prioritair de infrastructuur en het patrimonium verbeteren, met speciale aandacht voor de aanpak van verkeersveiligheid en mobiliteit.”