Tim Vandenput

Lijsttrekker Tim Vandenput (Team 1560)

5 uur geleden

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen leggen we ons oor te luisteren bij elke lijsttrekker. Waar staan zij voor? Welke ambitie hebben ze in hun gemeente? En wat moet prioritair worden aangepakt?

Al 18 jaar bezet Tim Vandenput (52) de burgemeesterstoel in Hoeilaart. Op 13 oktober stapt hij als lijsttrekker van Team 1560 naar de kiezer om zijn mandaat te vernieuwen.

Vanwaar komt je ambitie om de lokale lijst te trekken?

“Als burgemeester wil ik deze vernieuwde ploeg van gemotiveerde kandidaten de richting wijzen om Hoeilaart mee te laten evolueren.”

Waar staat je lijst voor?

“Team 1560 staat voor vrijheid en vooruitgang, voor evolutie en geen revolutie. We willen Hoeilaart landelijk en groen houden. Tezelfdertijd willen we jongeren een kans geven om hier te blijven wonen. We zijn ook sociaal geëngageerd. Problemen zoals kinderopvang en kinderarmoede willen we structureel oplossen.”

Waarom moeten burgers op 13 oktober, hoewel het niet verplicht is, toch gaan stemmen?

“Pas sinds 1919 kan iedereen die meerderjarig is op een gelijke manier gaan stemmen. Onze voorouders hebben hiervoor echt moeten vechten. Vrouwen mogen pas sinds 1948 stemmen voor alle verkiezingen! De gemeenteraadsverkiezingen gaan over wat er dicht bij uw woning moet gebeuren, in uw wijk, in uw straat. Een volgend gemeentebestuur kan het verschil maken voor u!”

Wat zijn de pluspunten van het huidige beleid?

“Team 1560 zorgt al 18 jaar voor een betrouwbaar en stabiel bestuur in Hoeilaart! Al die tijd zijn we de leidende partij en geven we de richting aan van evolutie. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

We hebben de volledige sport- en jeugdsite afgewerkt. Honderden sportievelingen komen er elke dag sporten en ontspannen. Voor de jeugd is er het nieuwe jeugdhuis. We zorgden voor een nieuw kinderdagverblijf met meer plaatsen. We vernieuwden 7 km asfaltlagen op wegen en legden 5 km fietssuggestiestroken aan. Bovendien, Hoeilaart is veiliger geworden met observatiecamera’s in het centrum en in gebouwen.”

Wat zijn de minpunten van het huidige beleid?

“Mobiliteit en wegenwerken. De werken, uitgevoerd door het Vlaams Gewest, in en rond Groenendaal, hebben voor veel overlast gezorgd. Ze hebben niet altijd het gewenste resultaat voor alle weggebruikers. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe Terhulpensesteenweg. Daar zijn smalle rijstroken voor wagens en brede rijstroken voor fietsers. Er zijn zelfs geen voetpaden, waardoor voetgangers op het fietspad moeten wandelen. De dossiers van en met De Lijn waren ook vaak problematisch. Over het algemeen is er qua mobiliteit te weinig gedaan voor voetgangers en voor wagens. Dit moet volgende legislatuur beter!”

Wat moet het nieuwe gemeentebestuur eerst aanpakken?

“Onze wijken en straten laten evolueren naar een duurzame omgeving met minder verharding, meer groen en bomen, en een betere mobiliteit voor alle weggebruikers. Op die manier verhogen we de leefbaarheid en verbeteren we de weginfrastructuur voor de inwoners.”