Vanwaar komt je ambitie om de lokale lijst te trekken?
“Sinds ik 3 jaar ben, woon ik in Steenokkerzeel. Als student en actief lid van de jeugdbeweging en jeugdwerking in onze gemeente, wil ik mijn toekomst zelf vormgeven. Mijn politieke ambitie is een gemeente waar kinderen vrij kunnen spelen en jongeren samen kunnen komen, zonder elkaar te storen. Ik streef naar een inclusieve gemeenschap voor alle kinderen en jongeren, ook voor degenen in kwetsbare situaties of met fysieke of mentale uitdagingen. Als fervent loper en fietser wil ik bijdragen aan een veilige gemeente waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen.”
Waar staat je lijst voor?
“We wonen in een fantastische gemeente! Groen Steenokkerzeel wil samen met de inwoners, over partij- en gemeentegrenzen heen, verder bouwen aan een duurzame toekomst met aandacht voor een gezond milieu en een harmonieuze natuur. Een toekomst waarin mensen centraal staan, in al hun diversiteit, mobiliteit, gezondheid en ontmoeting.
Groen Steenokkerzeel heeft zes speerpunten: Ten eerste, willen we samen met de gemeenschap werken aan een duurzame toekomst waarin natuur en mens in harmonie samenleven. Wat mobiliteit betreft, willen we, in navolging van mobiliteitsexpert Kris Peeters, verkeerskunde te herdefiniëren als de kunst van ontmoeting. We streven naar een aantrekkelijke omgeving met voorzieningen op loop- en fietsafstand, met straatontwerpen waardoor iedereen mobiel kan zijn. Een derde speer punt is een jeugd- en kindvriendelijke gemeente in co-creatie. Ook wil Groen een volwaardige maatschappelijke participatie van ouderen garanderen en hun leefomgeving inrichten zodat ook oudere mensen maximaal hun eigen leven kunnen inrichten. Een vijfde speerpunt is betaalbaar wonen voor iedereen. Huren of kopen in onze gemeente is voor veel mensen geen optie omdat de prijzen te hoog zijn. Tot slot, willen we samenwerken in verbondenheid.”
Waarom moeten burgers op 13 oktober, hoewel het niet verplicht is, toch gaan stemmen?
“Het behoort tot de democratie om je stem uit te brengen. Zo kan je bepalen wie de politici in je gemeente zijn die het beleid zullen uitstippelen. Elke stem telt. Elke stem doet er echt wel toe.”
Wat zijn de pluspunten van het huidige beleid?
“Het huidige beleid heeft al heel wat mooie dingen gerealiseerd, zoals de aanleg van de parking in Perk om de Kerkdreef in zijn oorsprong te herstellen. Ook de voetwegen, fietspaden, het culturele aanbod en het initiatief 182030 vind ik positief.”
Wat zijn de minpunten van het huidige beleid?
“Rond klimaatdoelstellingen en veilig verkeer mag het bestuur wat ambitieuzer zijn. Er gebeuren wel dingen, maar er blijven toch wat kansen liggen.”
Wat moet het nieuwe gemeentebestuur eerst aanpakken?
“Verkeersveiligheid. Samen met de burgers bekijken hoe we de gemeente verkeersveiliger kunnen maken en dat dan ook effectief realiseren. We moeten sluipverkeer aanpakken en fietsstraten, bijvoorbeeld in het centrum van de dorpen, realiseren en voor veilige oversteekplaatsen zorgen.”