Erik Beunckens

Lijsttrekker Erik Beunckens (B.A.Z)

don 26 sep

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen leggen we ons oor te luisteren bij elke lijsttrekker. Waar staan zij voor? Welke ambitie hebben ze in hun gemeente? En wat moet prioritair worden aangepakt?

Met Lijst Zellik-Relegem zetelt Erik Beunckens (63) van 2006 tot 2012 in de Assese meerderheid. “Tot onze grote frustratie waren we toen de zogenaamde minderheid in de meerderheid,” zegt Beunckens. Als lijsttrekker van de burgerbeweging Burgers van Asbeek tot Zellik, kortweg B-A-Z, trekt Beunckens nu naar de kiezer onder het motto ‘Beter kwaliteit dan kwantiteit’.

Vanwaar komt je ambitie om de lokale lijst te trekken?

“Ik wil eindelijk de grote verandering forceren, zodat de gemeente in functie van en voor de burgers wordt bestuurd. Weg van het klassieke politiek denken. Een gemeente moet je leiden als een middelgroot bedrijf, met aandacht voor gezonde financiën en het beheer van de echte problemen.”

Waar staat je lijst voor?

“B-A-Z staat voor een vlotte mobiliteit, de kordate aanpak van het veiligheidsprobleem, meer burgerparticipatie bij belangrijke projecten en een gezond financieel beheer van de gemeente.”

Waarom moeten burgers op 13 oktober, hoewel het niet verplicht is, toch gaan stemmen?

“Wij vinden het belangrijk dat de HELE bevolking zich uitspreekt over het gevoerde beleid en over het toekomstig beleid. Pas dan kan je rekening houden met wat er bij de burgers leeft.”

Wat zijn de pluspunten van het huidige beleid?

“Met de beste wil van de wereld, maar ik vind geen positieve punten die vermeldenswaardig zijn.”

Wat zijn de minpunten van het huidige beleid?

“Het mobiliteitsinfarct is niet aangepakt. Het wordt zelfs elke dag erger. Daarnaast neemt de onveiligheid toe en tieren drugshandeltjes welig. Tot slot: de Assese schuld zal tegen eind 2025 oplopen tot meer dan 2 000 euro per inwoner. Aan al deze problemen heeft het gemeentebestuur niets gedaan, integendeel!”

Wat moet het nieuwe gemeentebestuur eerst aanpakken?

“Onze prioriteiten zijn mobiliteit, veiligheid met een nultolerantie, meer burgerparticipatie bij belangrijke projecten en een gezond financieel beheer.”