Het fietsbedrijf Eddy Merckx Cycles in Zellik kreeg vandaag de vijfde en zesdejaars op bezoek van de technische Sint-Martinusscholen uit Asse. Ze werden uitgenodigd door UINZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemingen, die er haar ‘Techclass’ voorstelde, een project om de leerlingen van het technisch onderwijs te laten proeven van het echte leven op de werkvloer.
Unizo promoot technische studies
UNIZO-topman en fietsliefhebber Karel Van Eetvelt was alvast in zijn nopjes. Eddy Merckx zelf was vandaag niet in levende lijve aanwezig in het bedrijf dat hij 30 jaar geleden oprichtte, maar de baas van de Unie van Zelfstandige ondernemingen was niet weg te slaan bij de fietsen van de Kannibaal. "Als ik dit zie, ben ik terug een kleine jongen die verliefd is op fietsen en ook op de techniek en de mechaniek. Ik pruts zelf graag ook aan een fiets", aldus Van Eetvelt.
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42922","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]
Maar over prutsen ging het vandaag niet want met het project "Techclass", dat UNIZO vandaag bij Merckx Cycles in Zellik voorstelde, breekt de werkgeversorganisatie een lans voor het technisch onderwijs. Zo'n 100 bedrijven zullen daarom dit jaar ruim 2300 TSO-leerlingen uit een 100-tal scholen de kans bieden om even te proeven van een technisch beroep. "En dat kan je het best doen door hen in contact te brengen met mensen die zo’n beroep uitoefenen. Het maakt jongeren ook duidelijk dat er in deze sector ook heel wat technologie komt bij kijken. Want deze fiets is nog wel mechanisch. Maar tegenwoordig komen er ook heel wat elektronische aspecten bij kijken”, verduidelijkt Van Eetvelt.
De leerlingen van de Sint-Martinusscholen uit Asse gaven vandaag alvast hun ogen de kost, maar een duidelijk carrièreplan hebben de meesten nog niet. Hun reacties krijg je straks in het nieuws op RINGtv.