ongeval_merchtem.png

Meisje van drie jaar overleden na aanrijding op Merchtem Kermis

din 17 aug 2021

In Merchtem is een meisje van drie jaar overleden nadat ze werd aangereden door een wagen. Er werden nog pogingen ondernomen om haar te reanimeren, maar het slachtoffer overleed niet veel later in het UZ Brussel. Het ongeval vond plaats tijdens de kermis in Merchtem. De bestuurder die het meisje aanreed, werd mogelijk onwel.

Het ongeval vond plaats tijdens Merchtem Kermis. Op het kruispunt van de Kattestraat, August De Boeckstraat en Stationsstraat verloor een bestuurder de controle over het stuur en botste tegen een kermisattractie. De wagen werd daarna naar de andere kant de straat geslingerd en nam onderweg het slachtoffertje mee. Zij was samen met haar moeder op stap op de kermis. "Het slachtoffer kreeg meteen de beste zorgen", zegt burgemeester van Merchtem Maarten Mast. "Een bezoekster startte de reanimatie totdat de hulpdiensten aankwamen. Het meisje werd nog overgebracht naar het UZ Brusel, maar overleed daar aan haar verwondingen."

De bestuurder pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf. Hij reed enkele honderden meters verder en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van een woning. Onderweg ramde hij ook enkele geparkeerde wagens. "De aanrijder, een man van 65 jaar, is eveneens met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd", bevestigt Mast. "Mogelijk werd hij onwel achter het stuur, maar dat moet nog verder onderzocht worden. Een verkeersdeskundige stapt ter plaatse af, waardoor de Stationsstraat voor alle verkeer gesloten blijft. Uit respect voor de nabestaanden werd besloten om alle muziek op de kermis stil te leggen."