Meer blauw op straat na reeks zware criminele feiten

woe 25 sep 2019

Zaventem heeft het aantal politiecontroles in de gemeente verhoogd. Het doet dat na een reeks zware criminele feiten de voorbije weken. De meeste daders daarvan zijn inmiddels gevat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Brandstichtingen in gemeenteschool Hoek, een steekpartij met een zwaargewonde, een vechtpartij waarbij een lichtgewonde, diefstal en ingeslagen ruiten van de sporthal en kantine van KVW Zaventem. De luchthavengemeente werd de voorbije weken opgeschrikt door meerdere, zware feiten. Het gemeentebestuur verhoogt daarom het politietoezicht in Zaventem.

Verder wordt onderzocht of de vele feiten aan elkaar gelinkt kunnen worden. Het onderzoek naar die feiten loopt bovendien vlot. 90% van de daders zouden geïdentificeerd zijn. De 16-jarige dader van de steekpartij is door de jeugdrechter in een instelling geplaatst.

Toch wil opppositiepartij N-VA nog verder gaan in de handhaving. Het pleit voor nog meer blauw op straat, een cameranetwerk, meer identiteitscontroles en de oprichting van een commissie ‘integrale veiligheid’ die het politiebeleid strikter aanstuurt en opvolgt.