Berre verovert wereld met covers vanuit garage

woe 16 feb 2022

Berre Vandenbussche (21) uit Schepdaal verovert de wereld. Zijn covers op TikTok worden miljoenen keren bekeken. Filmpjes die hij opneemt in de garage. “Daar is de akoestiek beter en stoor ik mijn broer en zussen niet”, aldus Berre.

Een tijdje terug begon Berre video’s op zijn Instagram-account te plaatsen waar enkel vrienden naar konden kijken. Die overtuigden hem de video’s te posten op TikTok zodat heel wat meer mensen konden mee genieten van zijn stem. “In het begin had ik wat schrik voor de reacties, vooral ook omdat ik vaak droevige songs zing”, aldus Berre. “Maar ik vind dat daar mijn stem het beste in uitkomt en mij het best in kan inleven.”

Die inleving is Berre zijn handelsmerk. Kwaliteiten die over heel de wereld opgemerkt worden. Eén van zijn filmpjes werd intussen meer dan 10 miljoen keer bekeken. Voorlopig blijft Berre zijn muziek combineren met studies regie aan het RITCS in Brussel. Maar stilaan lopen er mooie aanbiedingen binnen.

“Ik durf er nog niets concreet over zeggen, maar het is natuurlijk een droom om van muziek mijn job te maken. Als ik echt heel wild mag dromen, denk ik aan het podium van Pukkelpop”, besluit Berre.