De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat de Vlaamse overheid vragen om de wateroverlast van dinsdagavond te erkennen als natuurramp. In totaal werd zo’n 1 op de 5 gezinnen getroffen.
Sint-Pieters-Leeuw wil wateroverlast laten erkennen als natuurramp
Intussen is de Zuunbeek is sedert haar hoogste peil meer dan 70 cm gedaald. De situatie blijft dus verbeteren. Maar de opruimingswerken zijn nog niet afgerond. Gisteravond rond 22u werden de interventies van de hulpdiensten (brandweer, civiele bescherming en gemeentelijke diensten) rond 22u opgeschort. De brandweer zal dus ook vandaag nog de handen vol hebben met het leegpompen van kelders. De gemeentediensten en civiele bescherming focussen zich op de opruiming van wegen, het verwijderen van modder en het ledigen van waterslikkers.
Onder meer volgende straten moeten nog geruimd worden: Mollemstraat, Kasteelstraat, Zonneweelde, Rattendaal, Camille Leunensstraat, Pijnbroekstraat, Bellestraat, de lagere delen van de verkaveling Hoge Paal, Ferdinand Uylenbroeckstraat en de Pastoor Vendelmansstraat.
In totaal werden er dinsdagavond zo’n 1.000 gezinnen getroffen door de wateroverlast. Het gaat dus om 1 op de 5 gezinnen en dat is zeer uitzonderlijk. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat daarom de Vlaamse overheid vragen om de wateroverlast van dinsdagavond te erkennen als natuurramp. Vandaag is het callcenter van de gemeente opnieuw bereikbaar via 02/371.63.00 voor vragen van inwoners en meldingen van schade.