fietsenstalling_ternat.jpg

320.000 euro voor Vlaams-Brabantse bedrijven die zorgen voor duurzaam woon-werkverkeer

don 22 sep 2016

23 Vlaamse bedrijven die hun werknemers motiveren om met de fiets of het openbaar naar het werk te komen en ook mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken, krijgen een subsidie uit het Pendelfonds. Zo ontvangt de Roosdaalse vzw Zonnelied 34.434 euro. Het accountantsbureau Ernst & Young uit Machelen krijgt zelfs 200.000 euro. 

In totaal investeert Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts deze regeerperiode 11 miljoen euro in het Pendelfonds.  “We gaan pendelaars verleiden”, zegt Weyts. “We investeren in harde argumenten die chauffeurs kunnen bekeren tot een van de alternatieven voor de auto”.

Met het geld uit het Pendelfonds kunnen de bedrijven investeren in een fietsaanbod of een verbeterde ontsluiting  van het bedrijventerrein. Zo laat de Roosdaalse vzw Zonnelied laat aparte parkeervakken voor carpoolers tekenen en voorziet het bedrijf voor haar medewerkers eersteklastreinabonnementen. Diezelfde abonnementen worden ook door Ernst&Young uit Machelen uitgereikt. Dit accountantsbureau bouwt ook een leaseproject uit zodat de werknemers gebruik kunnen maken van (plooi)fietsen.