Hoe hygiënisch zijn de restaurants in jouw buurt? En werkt de bakker of de slager wel volgens de normen? Dat kan je vanaf vandaag uitvlooien op Foodweb.be. Dat is een website van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) waarop je alle resultaten kan raadplegen van de controles die werden uitgevoerd.
Hoe hygiënisch zijn de restaurants in jouw buurt?
De helft van de gecontroleerde restaurants, slagers, bakkers, afhaalzaken en cafés in ons land kreeg de voorbije 5 jaar een onvoldoende voor hygiëne van het Federaal Voedselagentschap. Dat blijkt uit cijfers over de controles van bevoegd minister Willy Borsus (MR). In totaal werden er meer dan 53.000 zaken gecontroleerd.
Meestal gaat het om onschuldige fouten zoals vis en vlees die in dezelfde koelkast bewaren, vuile potten en pannen of een slechte persoonlijke hygiëne. Heel vaak kunnen deze slechte leerlingen in alle anonimiteit verder werken. Maar daar zal verandering in komen want de resultaten worden niet langer geheim gehouden. Zo plaatst het Federaal Voedselagentschap vanaf vandaag de resultaten op de website Foodweb.be. Het gaat om de controles die werden uitgevoerd na 14 november 2014.
Van alle gecontroleerde zaken kreeg 2,5% de score 'uitstekend', 42% behaalde de score 'zeer goed', 3 % 'goed' en 1% 'voldoende'.