Wambeek wint thriller tegen Tervuren

maa 17 okt 2016

Wambeek wint met 4-3 tegen Tervuren en dringt de top 5 binnen.

De bezoekers waren niet naar Wambeek afgezakt om puntenloos terug te keren. In het eerste kwartier krijgt Tervuren 3 grote kansen, toch wordt er niet gescoord. In de 21ste minuut lukt het dan toch via Taelemans. 0-1 aan de rust, daarmee mag Wambeek niet klagen.

In de tweede helft verandert het spelbeeld. Wambeek domineert en maakt gelijk via De Bel. 1-1. In de 57e minuut brengt Van Poucke Vanhoutte alleen voor de doelman, die  maakt er met een mooie lob 2-1 van. De bezoekers zijn van slag. Wambeek scoort op 2 minuten nog 2 keer. Eerst onderschept Vanhoutte een uittrap van de doelman, Vanhoutte bedient Van Poucke die beheerst binnentrapt (3-1). 1 minuut later gaat Vanhoutte achter een lange bal aan en schiet onhoudbaar binnen (4-1). In de 64e minuut milderen de bezoekers via strafschop (Pirotte met de 4-2). De bezoekers krijgen opnieuw  moed, maar maken de aansluitingstreffer pas in de 91ste minuut. 4-3 is de eindstand van een aangenaam kijkstuk.