Wambeek wint opnieuw en behaalt 12 op 12

maa 28 nov 2016

Wambeek scoort net voor affluiten en wint zo met 0-1 op Machelen.

Wambeek moest naar het synthetische veld van Machelen die onderaan elk puntje kunnen gebruiken. In de eerste 5 minuten krijgt  Van Poucke twee schietkansen, de eerste vormt geen probleem voor de thuisportier en de tweede redt hij met een prachtige voetreflex. In de 14e minuut moet ook de Wambeekse keeper, Vanzeebroeck , attent reageren op een afstandsschot van een Machelse aanvaller. In de 18e minuut is er de beste kans voor de bezoekers wanneer Vereertbrugghen vrij voor doel verschijnt op pas van Thiebaut, maar zijn overhoeks schot wordt door de doelman in corner getikt. Ook Thiebaut gaat nog eens zijn kans, maar zijn schot gaat hoog over. Net voor rust gaat Thiebaut in duel met de doelman op een hoge voorzet en wordt de afvallende bal door Van Poucke hard ingeschoten, maar een been van een thuisverdediger brengt redding voor de lijn. Ruststand 0-0.

Ook in het begin van de tweede helft treden beide doelmannen op het voorplan. Eerst moet de thuiskeeper een schot van Van Poucke over de lat tikken en even later moet ook Vanzeebroeck een lage, harde knal uit de benedenhoek halen. Op het kwartier moet een thuisspeler een kopbal van Vereertbrugghen van de lijn weghalen. Dan volgen er een paar gevaarlijke vrijeschoppen voor de bezoekers. De eerste wordt gelost door de doelman, maar niemand is gevolgd om binnen te tikken. En bij de tweede heeft de doelman een mooie redding in huis op een kopbal van Roels. Als sommigen  denken aan een scoreloos gelijkspel, gaat Wambeek  toch op zoek naar de overwinning. En dit loont want in de 82e minuut werpt de ingevallen Retoré snel naar Wauters die voorzet tot bij de mee opgerukte Van Dessel. Die kapt mooi een verdediger uit en trapt onder de doelman binnen (0-1). In de laatste minuten komt Machelen nog paar kreeg dreigen met vrijeschoppen maar deze leveren niks meer op en zo eindigt de match op 0-1.

DOELPUNTEN: 0-1 (Van Dessel)