Ternat geraakt niet verder dan gelijkspel op veld van Machelen

maa 30 jan 2017

Machelen pakt zijn eerste punt van het nieuwe jaar.

Machelen neemt van bij de aanvang het initiatief en creëert snel enkele kleine doelkansen. In minuut 10 scheert een kopbal van Alleman de dwarsligger. Ternat komt een eerste keer piepen rond het kwartier maar scoort wel meteen de 0-1. Bernau kan met een mooie beweging en dito knal van dichtbij binnentrappen.

Machelen blijft niet bij de pakken zitten en probeert zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Mosselmans wordt door Hayredin afgezonderd voor doel, maar doelman Sakalis kan de bal uit zijn voeten halen. Ook een schuin schot van Hayredin wordt door Sakalis prima gered zodat Ternat mag gaan rusten met de kleinste voorsprong.

De tweede helft moet Machelen meer risico nemen om niet opnieuw puntenloos achter te blijven. Coach Gyssels jaagt zijn manschappen naar voren, maar doelman Sakalis waakt in zijn doel en ruimt hoge en lage ballen prima op. Een schot van Hayredin gaat nipt naast. Door het offensieve spel van Machelen krijgt ook Ternat enkele mooie kansen en de paal voorkomt de 0-2.

In minuut 80 wordt Machelen uiteindelijk beloond voor de inzet. Een laag schot wordt door Vervoort  in doel verlengd. KCS ruikt de zege en blijft drukken, maar het is  Ternat dat in de laatst minuut nog het dichtst bij de zege kom. Een vrije trap wordt door doelman Beersaerts mooi in hoekschop verwerkt. 1-1 is de eindstand.